Во брак сум 14 години, имам две ќерки, помалата има само 3 години и со денови сум растргнат, без памет.

Please follow and like us:
Pin Share
Тоа се случи сосема случајно на еден семинар на кој бев, но од совест не можам да спијам, не можам да дишам, не можам да живеам.

Денес решив да му признаам на мојот сопруг, едноставно не можам да живеам со тој товар на изневерување. Кога му кажав, плачеше веднаш. Се знаеме скоро 20 години и за прв пат во мојот живот го видов како плаче, мислев дека е невозможно, но ... ЛИТЕРАЛНО ПЛАЧЕ од болка. Наскоро сфатив дека оваа вистина ќе биде повеќе од скапа и болна не само за нас двајцата, туку и за нашите ќерки, сфатив дека она што го направив е нешто што само мене ми треба да страдам, да страдам и да се борам самостојно.

Го прегрнав и му реков дека се шегувам и дека никогаш нема да му го направам тоа. Не можам да ви го опишам тој момент, таа среќа на неговото лице. На крајот на краиштата, сега ми е уште потешко, боли уште повеќе, уште повеќе сум лут на себе затоа што го изневерив ... ЗОШТО!? За неколку минути глупаво задоволство што не ми значи ништо. Не знам дали некогаш ќе можам да си простам за овој мој грев, но јас сум виновна и морам да научам да живеам со тоа.
Please follow and like us:
Pin Share