Таа рече: ′′ Не се јавувај на лекар, сакам да заспијам мирно, со твојата рака во мојата.”

Please follow and like us:
Pin Share
И раскажа за минатото, како се сретнале, првиот бакнеж. не плачеа, се насмеаја. Не жалеа за ништо, благодарни беа. Тогаш таа нежно повторуваше: ‘ Те сакам засекогаш! ‘ И ги врати зборовите, и даде мек бакнеж на челото. Ги затвори очите и заспа мирно со раката во неговата.
Љубовта е она што е важно затоа што човекот доаѓа на овој свет со ништо друго освен љубов и остава со ништо друго освен љубов. Професија, кариера, банкарска сметка, нашата стока се само алатки, ништо повеќе. Сè останува тука. Сакај, како да нема ништо поважно во твојот живот.
Please follow and like us:
Pin Share