„Штом наполнив 18 години и завршив средно училиште, отидов во странство, поточно во Германија за да живеам со сестра ми и нејзиниот сопруг.

Please follow and like us:
Pin Share
Сепак, наскоро сфатив дека сум вишок, нивниот мал стан беше премногу мал за нас тројца. Дури кога размислував да се вратам во Босна, еден дедо кој живее во истата зграда ми понуди да живеам со него, па дури и да не плаќам кирија.

Тој е Србин, има над 60 години, но тоа не ми пречеше и јас веднаш ги спакував работите и отидов кај него. Ништо поголем стан во споредба со сестра ми, но сосема доволно за нас двајца. Бев малку засрамен кога падна ноќта и кога требаше да легнеме затоа што морав да спијам со него во кревет, но немав избор ... и само заспав ме разбуди ... старецот ме третираше, се преправав да спијам и јас всушност уживав како никогаш порано ...

Во тој момент бев пресреќен, бидејќи знаев дека ја обезбедив својата иднина, така да се каже. Ми се допадна старецот, фактот што ми кажа дека ќе станам сопственик на стан од 35 квадратни метри во близина на Берлин за многу краток временски период. Livingивееме повеќе од 5 години и секој ден се надевам дека неговиот последен ... има 65 години и мислам дека е таму некаде .. при крајот на она што е кажано, а потоа започнува животот 🙂 Јас имам 23 години, Германец документи и стан во близина на Берлин ... НАскоро:)… Дали можеше и подобро ???
Please follow and like us:
Pin Share