Мојата пријателка е многу сиромашна и многумина се прашуваат зошто се дружам со неа

Please follow and like us:
Pin Share
Нејзините родители не работат никаде и едвај преживуваат. Liveивеат многу напорно. Јас никогаш не одам кај неа, но тој ја повикува кај себе скоро секој втор ден. Јас и подготвувам нешто повкусно за јадење, поточно, секогаш купувам некои слатки, сокови и така натаму.

И ја давам и мојата облека велејќи дека и стои подобро, а всушност и купувам облека, само ја симнувам етикетата. Само сакам да бидеме еднакви иако според многумина не сме ни блиски. Сите ми велеа дека ќе ми го сврти грбот и ќе ја искористи мојата добрина ... ДЕКА WЕ ГИ КРАДЕ МОИТЕ ВРЕДНОСТИ ОД КУ HАТА и така натаму. Поради неа, им свртев грб на некои драги луѓе, а вчера таа ми докажа дека сум во право и дека таа е мојата најдобра пријателка колку и да е сиромашна.

Вчера ми беше роденден и од целата нејзина сиромаштија собра 50 евра и ми купи сребрени обетки. Таа собира скоро една година за да може да ми купи подарок ... Не знам, можеби за некого тоа не е ништо, но за мене ова е најубавото нешто што можеше да ми се случи во мојот живот.
Please follow and like us:
Pin Share