Марија одела до продавница кога се приближило момче (16) и и го УНИШТИЛ животот: „Толку многу ми беше срам“

Please follow and like us:
Pin Share
Марија  имаше само 15 години кога го запозна Рикардо Лопез, кој и вети среќен брак. Меѓутоа, кога отишла со него во Тенансинго, била продадена во бело ропство и завршила како проститутка. Марија ја сподели својата исповед во 2015 година, а ние ви ја пренесуваме нејзината приказна во целост.

„Ме испрати на улица и ме принуди да се проституирам во Тихуана, Гвадалахара и други блиски места“, ја започна Марија својата тешка животна приказна.

Таа, како и илјадници други девојки во Мексико, беше жртва на трговец со бели робови од Тенсанинг, мал град на само 150 километри од Мексико Сити.

Траумата на Мери започна еден обичен ден кога се упати кон блискиот супермаркет. Потоа, како што истакна, го запознала Рикардо Лопез. Во тоа време, Марија имала само 15 години и додека растела во сиромашно семејство, ја чистела куќата од осумгодишна возраст.

Лопез, како што го опиша потресената жена, беше дрзок, но шармантен шеснаесетгодишник од Тенансин. Почна да и се додворува, како и да и ветува брак и дом. Бидејќи сакала да најде спас од сиромаштијата во која живеела од раѓање, одлучила да ја прифати неговата понуда и по само две недели се преселила со него во Тенансинго.

Според Марија, на почетокот Лопез и неговото семејство се однесувале добро со неа, но потоа отворено почнале да се однесуваат насилно. И, имаше ужас.

Ме испрати да работам како проститутка во Тихуана, Гвадалахара, Тореон - низ целата земја за да заработам - рече Марија, додавајќи:

- Тој рече дека ни се потребни тие пари за да го купиме земјиштето за да можеме да изградиме куќа, но сето тоа беше лажно, дури и името што ми го даде беше лажно. Тој ме натера да живеам многу тажен, грд, очаен живот. Бев толку засрамен - се пожали несреќната жена.

Мендез претрпе 10 години апсење, понижување и закани, пред да најде сила преку својата вера да се спротивстави на Лопез и да престане да протестира.

- Ме тепаше, се закани дека ќе ни ги земе децата, но јас останав со него од срам. Не можев да поднесам да им го кажам на моето семејство ужасните работи што сум ги направил или кој навистина е мојот сопруг - заклучила таа.
Please follow and like us:
Pin Share