Татко ми не остави мајка ми и мене кога се родив, никогаш не го запознав и веќе имам 16 години

Please follow and like us:
Pin Share
Живееме сами во стара куќа што мајка ми ја наследи од покојните родители, баба ми и дедо ми. Додека живеевме нормално до минатата година кога мајка ми се разболе сериозно, таа изгуби над 30 килограми за само неколку месеци и сега е врзана за кревет, неодамна и нејзините мускули почнаа да откажуваат.

За да имаме од што да живееме, принуден сум да работам сезонски работи во селото за да живеам. Работев претежно со мојот прв сосед кој е многу лош човек и никој во селото не го сака. Вчера, ме одведе во својата куќа под изговор дека треба да ја избришам прашината околу куќата, а кога влегов во неговата спална соба, тој ме прегрна и ми рече колку е луд поради мене и дека е подготвен да се откаже од својот семејство.

Тој ми понуди да ја сместам мајка ми во медицинска установа, дом во градот каде што ќе се грижи и каде ќе ја има целата потребна медицинска нега. Дури ми понуди и 500 евра. Не се согласив, му се заблагодарив и отидов дома. Но, гледам како мајка ми страда во кревет, не знам, имам само 16 години, скоро 17 години и млада сум. Како и да е, порано или подоцна ќе бидам со некој човек.
Please follow and like us:
Pin Share