Наставничка спиела со ученик – трудна е, но не сака да каже од кого

Young woman looking down, horrified
Please follow and like us:
Pin Share

Наставничка од Флорида, Хејри Калви е обвинета и уапсена за секс со малолетник и сега е трудна, пишува New York Post.

Таа не сака да каже кој е таткото на детето или колку месеци е трудна.

Не работи од март. Полицијата потоа добила видео записи од наставничка кој наводно имала секс со тинејџер.

Не е познато дали наставничката имала контакт со тинејџерот по вклучувањето на полицијата во истрагата. Тие ја истражуваа содржината на неговиот мобилен телефон и најдоа фотографии од нив голи, нивните пораки на WhatsApp каде што си изјавуваат љубов еден на друг.

Покрај тоа, тие пронајдоа аудио снимка на тинејџер кој негира дека има врска со наставничка.

Наставничката стана „блиска“ со ученикот откако минатата година почнала да го испраќа дома од училиште. Во полицискиот извештај се наведува дека вработените во училиштето се вознемирени од случајот.

Наставничката ќе биде отпуштена и ќе  и биде забрането да работи и да бара идно вработување во училишниот систем.

Калви е обвинеат за нанесување штета на малолетници, незаконско користење на комуникациски уред, занемарување на дете, извршување кривично дело против ученик од страна на авторитет и придонесување за деликвенција и поседување огнено оружје во училишна област. Ослободена е со парична казна од 39.000 долари.

Please follow and like us:
Pin Share