ТОМА ЗДРАВКОВИЌ ВО БОЛНИЦА СЕ ПОНАШАЛ КАКО ВО КАФАНА : Докторот ги открива деталите за дружење со народна легенда!

Please follow and like us:
Pin Share
Можеше да дојде на клиника кога сака, да си оди кога сака. Дури кога болеста напредуваше, сфати дека е болен и тогаш почна да се плаши од смртта, вели д -р Дејан Елаковиќ.
Иако ликот на докторот Алекса Хаџипоповиќ, кој го игра Петар Бенчина во филмот „Тома“, е измислен и романтизиран, тој, заедно со главниот актер Милан Мариќ, ги направија нивните заеднички сцени можеби најемотивните во реализацијата што предизвика толку големо внимание на српската публика. Тома Здравковиќ, исто така, имаше бројни лекари во својот живот кои се бореа многу години за да живеат што е можно подолго и да се борат против болеста. Еден од нив е поранешниот шеф на ММА клиниката за урологија, д -р Дејан Елаковиќ, кој сведочи колку навистина бил легендарниот пејач.
- На почетокот не знаев многу за Томи Здравковиќ. Тоа беше 1976/1977 година. Во тоа време, тој дојде кај нас на прегледи за прв пат, потоа отиде во Канада со неговата сопруга. По враќањето од Канада, повторно се појави, дури и тогаш се знаеше дека е исклучителен пејач, сите го сакаа и го ценеа и со задоволство го слушаа. Сите во одредот негуваа посебни емоции кон Томи, и пациентите и персоналот и докторите, тој беше омилена фигура која дојде кај нас, мислам дека, покрај медицинскиот третман, му помогнавме и да се чувствува удобно во болницата - рече др. Елаковиќ во едно Емисијата продолжи да зборува за тоа како пејачот со години се борел со тумор на мочниот меур и дека сите се обидувале да направат да се чувствува како да е во кафуле во болница:


Please follow and like us:
Pin Share