Росана раскажа тажна приказна за сестра си Маријана: Сонцето не ме грее, душава не ми пее…

Please follow and like us:
Pin Share

Големо богатство е да се има сестра. Без разлика дали е постара или помлада, таа ти е најдобра пријателка до крајот на животот. Тие две и најздодевните дождливи неделни попладне знааат како да ги претворат во вистинска забава само затоа што се тука една за друга.

Додека растеш и бараш себеси, сестра ти е секогаш тука да ти го чува грбот. Таа е постојано на ваша страна и никој не ве разбира како таа. Таа ќе се бори за вас во секое време. Вие сте неразделно поврзани со вашата сестра и ниту еден пријател не може да ја замени.

Ова се некои од најпознатите сестри за цитати, кои се напишани од разни автори, непознати и познати, а ги споделуваат сите оние кои имаат сестри. Осбено се една до друга поврзани сестрите близначки како што велат се една душа во две тела.

„Таа цврсто стои на нозе, а јас сум веднаш зад неа во случај да ми треба“ (Iron Word)
„Секогаш ќе имам пријател затоа што имам сестра.“ (Непознат автор).

„Најдобриот подарок што ми го дадоа моите родители е сестрата.“ (Непознат автор)
„Рамо до рамо или километри подалеку, сестрите секогаш ќе бидат поврзани со мислите“. (Непознат автор)

„Секогаш сестра, секогаш моја пријателка.“ (Непознат автор)

„Ти си мојата омилена личност во историјата.“ (Непознат автор)

„За никого нема да бидеме толку забавни како што сме ние две.“ (Непознат автор)
„Секогаш е подобро кога сме заедно.“ (Jackек Johnsonонсон). „Бог не направи сестри. Нашите срца не направија пријатели. “(Непознат автор)

„Врската со мене е всушност единствениот подарок што ти треба.“ (Непознат автор)
„Нашите патишта може да се променат во животот, но нашето сестринство ќе остане силно засекогаш.“ (Непознат автор) „Верната сестра вреди илјада пријатели“. (Непознат автор)

„Нема подобра пријателка од сестра и нема подобра сестра од тебе.“ (Непознат автор)
„Ние сме повеќе од пријатели. Ние сме како мала бан да. “(Непознат автор) „Те сакам повеќе од вчера. Ми ги скина нервите вчера. “(Непознат автор)

„Нема проблем со кој сестрите не можат да се соочат, да се борат, да направат план против, да го игнорираат, исмеат, да се удават во чоколаден сос“ (Непознат автор)
„Има оган во душата и благодат во срцето.“ (Непознат автор). „Единствено нешто подобро од тоа да бидеш сестра ми е дека еден ден моите деца ќе те имаат тетка.“ (Непознат автор)

„Сестрата е дел од детството што никогаш не можеш да го изгубиш.“ (Непознат автор)
„Се насмевнувам затоа што ти си моја сестра. Се смеам затоа што не можеш да направиш ништо за тоа. “(Непознат автор) „Сестра ми има голема сестра. Вистинска приказна. “(Непознат автор)

„Кога велам дека нема да кажам на никого, сестра ми не се брои.“ (Непознат автор)
„Сестрите се различни цвеќиња од иста градина.“ (Непознат автор) „Ти сте моја личност. Секогаш ќе бидеш моја личност. “(Кристина Јанг)

Една ваква емотивна поврзаност имаат сестрите близначки Маријана и Росана, нашите познати пејачки. Иако тие се разделени повеќе од 30 години, и секоја е на својата страна од светот- Росана во Македонија, а Маријана во Австралија, с емногу блиски поврзани. Росана долго немаше испеано нова песна, а пред две години, ја опеа нејзината бо лка за Маријана.

Станува збор за композицијата „Спомени“ со која Росана настапи на фестивалот Макфест. „Знаеш ти на сон да ми дојдеш, нечујно срцево да го допреш, и да ме прашаш ти, љубиш ли, како си, што да одговорам, а да не погрешам?

Спомени течат, мирно ко река, а јас како мајка, надеж што чека, прашувцаш пак во сни, како ли живееш ти…

Немам веќе солзи, душо моја, не плови овој брод во очите мои, сонцето не ме грее, душава не ми пее, таму во спомени тешко се живее“, е дел од оваа песна која ја испеа Росана а е посветена на нејзината песна која исто така се појавува во видео спотот како придружен вокал.

Алекандар Митевски, напиот познат композитор кој всушност ја напиша оваа тажна и убава песна на свокот Фејсбук профил ја опиша нејзината прикана и суштина:

-На денешен ден пред 2 години, на Макфест, Росана испеа моја песна. Ја нарековме “Спомени”.. Беше тоа нејзино големо емотивно враќање на сцената… Балада за љубовта, за болката, за тагата, за далечината..“, напиша Митевски.

Please follow and like us:
Pin Share