Последната песна која ја напиша Туцаковиќ ќе ја отпее Беквалац

Please follow and like us:
Pin Share

Пејачката Наташа Беквалац ќе ја отпее последната песна која ја напиша една од најпознатите југословенски текстописци, Марина Туцаковиќ. За потсетување, Туцаковиќ почина на 19 септември, а зад себе има оставено бројни хитови. Некои од нив сè уште не објавени.

Една од тие песни ќе се најде на новиот албум на Беквалац. Песната се вика „Излекувана“ и се однесува на животот на пејачката.

„Не можам да кажам дека таа песна лекува душа, повеќе би рекла дека заборува за душата“, рече Беквалац во едно од нејзините интервјуа.

Please follow and like us:
Pin Share