Лепа Брена: Ме остави на цедило, нема ни трунка човечност во неа

Please follow and like us:
Pin Share

Лепа Брена и Драгана Мирковиќ се претставуваат како големи пријатели и добри колешки, а нацијата досега живееше во вербата дека тие две се единствените големи sвезди кои се почитуваат и се сакаат. Меѓутоа, во интервјуто што еднаш го даде Брена, излегува дека не само што не се сакаат, туку и не можеа да се поднесат.

Брена и Драгана минаа време во Монако минатото лето и јавноста доби впечаток дека се во пријателски и добри односи, судејќи според интервјуто што неодамна се појави на Твитер и што Брена го даде пред повеќе од две децении како едно од најпопуларните списанија за познатиот “Сабор”, не бил секогаш случај.

Односот помеѓу Лепа Брена и Драгана Мирковиќ беше исправен, додека беа заедно во издавачката куќа „ЗаМ“, која постоеше пред „Гранд“, и додека имаа заеднички менаџер, Рака Ѓокиќ. Сепак, наскоро се појавија несогласувања, а Драгана, заедно со пејачката Нина, го напуштија „ЗаМ“.

– Ништо страшно, ситуацијата е редовна, а пејачите како пејачи, едни одат, а други доаѓаат. Па, со оглед на нивните човечки и морални квалитети, ние сме малку пресреќни што ги нема. Право да ти кажам. Тешко е да се работи со две психо лошки лабилни личности.

Овде, во ЗаМ, работиме според принципот на добра волја, доколку е потребно 24 часа на ден. Познато е како се прави во големите државни куќи. Тука кај нас, сите стојат зад вашиот проект, а има двесте вработени кои имаат работно време, администрација и слично, и невозможно е секој да живее за вашиот нов одбор – рече тогаш Брена. Според неа, и пречело разгалувањето, не само на Драгана, туку и на другите колеги кои не ги именувала.

– Само Рака Ѓокиќ, богами, можеше да ги излечи нивните ком плекси, не можеше да се издржи. Имаме изградено многу професионален однос овде, но исто така имавме многу почит еден кон друг во четири очи. Ако Рака ми кажеше дека за два дена треба да бидам подготвена за патувањето, да речеме во Австралија, тоа беше закон за мене, иако бев ѕвезда и имав 14-годишна кариера.

Никогаш не бев расипана, никој никогаш не мораше да ги третира моите компл екси, никој никогаш не испрати такси да ме земе, ниту пак мораше да се грижи дали имам доволно бензин во мојот автомобил, дали моите фустани се подготвени, дали јас потребни за патување преживувајќи љуб овни трауми. Каква врска има тоа со бизнисот?

Ако, според тоа, можам професионално да ја третирам работата, тогаш можат и другите. Ако се согласиме за нешто, тогаш само повисока сила може да ме спречи да го почитувам договорот.

Така се работи и се почитува лебот. Сега имам дете и семејство и уште многу обврски, така што не ми е проблем да усогласам се и да им простувам на луѓето со кои работам, а не да плачам, да плачам и да не знам што да правам поради силните проблеми.

Ми го кажа тоа и сега треба да дојдам да плачам или да ми кажат да бидам овде и таму утре, и јас треба да одговорам „О, не утре, имавме забава доцна синоќа, па пиевме малку пијалоци “. Што воопшто замислуваат овие луѓе? додаде таа.

Исто така, Брена верува дека Драгана ја оставила на цедило, и дека и недостасуваат етика, морал, карактер и човечност.

– Имав среќа и имав можност да запознаам многу луѓе кои направиле нешто одлично и можам да ви кажам дека сите тие се многу едноставни и професионални. Имаат време и за работа и за пријатели и живеат нормално. И, исто така, ги запознав оние што вчера ја отворија лушпата од јајцата и веќе се полни со филозофија, некои кобајаги со тежина и сопствена големина.

Па, не можам да поднесам ништо со луѓето како недостаток на етика, морал и карактер. Ова се психолошките проблеми со големини на надувување во намалена земја. Тие мислат дека се бог знае што. Нивните празни глави брзо отекуваат и почнуваат да избираат и фантазираат.

Тука е проблемот во оние млади сили кои немаат почит, етика или воспитување. Ако е риба, знае како да се пробие во животот, ако е фраер – ќе ги прегази препреките. Настинката ќе ве остави на цедило, кога ќе проценат дека им одговара – беше експлицитна пејачката.

Како што понатаму се наведува во интервјуто, Лепа Брена без двоумење откри дека сето погоре е за Драгана Мирковиќ и во неа нема ни трунка човечност.

– Каков подобар пример за се ова би бил од Драгана Мирковиќ. Во ЗаМ не и беше посветено толку внимание како што ми беше на мене, влеговме на снимањето на нејзиниот филм, што не остави во хаос бидејќи ниту еден процент не се исплатеше – рече таа во еден дел од интервјуто.

Please follow and like us:
Pin Share