Му јавиле наутро во 3 часот дека ќе работи на слободниот ден: Отказот на келнерот стана хит на Интернет!

Please follow and like us:
Pin Share

Келнер од Велика Британија ги воодушеви луѓето ширум светот со начинот на кој поднесе оставка, бидејќи неговиот шеф му рекол дека мора да дојде на работа на денот кога е слободен.

Како што расте притисокот во различни сфери на пазарот на трудот, се повеќе луѓе се одлучуваат за отпуштање, бидејќи расте тензијата и меѓу вработените и меѓу работодавачите. Имено, овој келнер не само што мораше да работи на слободен ден, туку неговиот шеф му го кажа тоа во 3 наутро истиот ден.

Освен што поднесе оставка, тој објави и пораки кои брзо станаа вирални. „Треба да дојдете на смена денес од 11 до 22 часот. Имаме настан и еден келнер“, напиша неговиот шеф во три наутро.

Работникот, пишува todayuknews, љубезно го потсети дека има слободен ден и дека не може да работи. После тоа, тонот на пораките на шефот значително се промени, и тој му рече дека мора да биде „тимски играч“ и додаде: „Не можеш да мислиш само на себе“.

Келнерот не му остана должен и му врати: „Зошто само сега ми кажуваш, во 3 наутро, дека треба да работам денес во 11 часот? Испив неколку пијачки и не би сакал да доаѓам на работа мамурен и работам толку многу на мојот слободен ден“.

Шефот грубо одговорил дека „не е добро да се напие премногу“.

„Дали му кажуваш на келнерот да не пие во слободно време? Сакаш да им кажеш на готвачите да не јадат кога не работат“, напишал со насмевка работникот во својата порака, додавајќи дека дури и ќе дошол на работа, доколку бил известен во соодветно време.

 

Неговиот шеф очигледно не сакал таква преписка, бидејќи му напишал како треба да зборуваат за неговото однесување. На работникот не му се допадна таа казна, па поднесе оставка. Сепак, ќе се согласиме дека реченицата беше само активирач.

„Тие бараат келнери насекаде. Доста ми е од тебе, одам на друго место“, напиша келнерот, а неговиот шеф му рече дека ќе жали за одлуката …

Како ги коментирате потезите на шефот и работникот во овој случај?

Please follow and like us:
Pin Share