Овие зборови кои ги кажа за последен пат ноќта на 15 октомври ќе ви одѕвонуваат уште долго во ушите – по ова интервју никогаш не се врати

Please follow and like us:
Pin Share

На 15 октомври некаде околу 21 часот заедно со Зафирчев го снимивме последното интервју на Тоше Проески. Мојата бајадера отиде некаде заедно со ѕвездите, животот се менува инстантно. Тоше не го заслужува ова, јас со него почнав, тој заврши во Вртелешка… со овие зборови актерката и водителка Весна Петрушевска- Бејби ја започна најавата на последното негово интервју неколку часа пред кобниот час.

Прерано починатата музичка ѕвезда, Тоше Проески се отвори за вистинските вредности, за пријателите, за сериозните животни предизвици што ги носи популарноста…

Сите тие работи ги раскажа во своето последно интервју за емисијата „Вртелешка“, вечерта пред кобната несреќа.

-Максимално е и многу е тешко да се издржи. Шминкање, вадење шминка.. Пакување, распакување.. Преку глава ми е. Кога би можел да се телепортирам од концерт на концерт би бил најсвежиот човек на светот. Сакам да се тргнам настрана, но не можам. Машинеријата ме зеде во бубањ, како што велат старите. Нема враќање назад. За голема среќа многу ме радува што на сите тие концерти можам да се дружам со луѓето со кои енергетски се ревитализирам.

По ова интервју Тоше Проески замина за Хрватска, но од автопатот кај Нова Градишка никогаш не се врати…

Please follow and like us:
Pin Share