Спор со кумот: Лепа Брена и Боба Живојиновиќ на суд поради еден од семејните бизниси

Please follow and like us:
Pin Share

Не е познато зошто конкретно се на суд, но според блиските до Брена и Боби, на нив им е важно Живојиновиќ да излезат од судскиот спор како победници

Минатата недела се одржа голема евалуација на виното во унгарскиот град Надас, организирана од списанието за вино „Pecsi Borozo“, а од 130 сорти, две српски вина го освоија пехарот.

Станува збор за виното на винаријата Шида, чии сосопственици се Слободан Боба Живојиновиќ и неговиот поранешен пријател и соработник со кого сега е на суд, пишува Story.

Имено, сe‘ попознатиот и признат бренд за вино е една од точките во неговата деловна кариера, на која сопругот на Лепа Брена е најгорд, но имаше несогласување со неговиот соработник и кум, па тие се најдоа на суд.

Не е познато зошто конкретно се на суд, но според блиските до Брена и Боби, на нив им е важно  Живојиновиќ да излезат од судскиот спор како победници.

– Нашиот пријател и сопственик на винаријата беше вистинскиот иницијатор на целата приказна. Подоцна, ние исто така станавме кумови, мојот син Стефан го крсти нивниот син, и тој е исклучително вреден човек и можеби најголемиот производител на нектарини во оваа област – еднаш рече Боба за човекот со кого влезе во бизнисот.

Меѓутоа, фактот дека тие уживаат да патуваат и да се дружат на различни дестинации, докажува дека сето тоа не е особено непријатно за семејството Живојиновиќ.

Во моментов, Брена е во Мајами со нејзината сестра Факета, со која после многу години работа, успеа да спои неколку заеднички недели.

Please follow and like us:
Pin Share