Девојка одбра живот во комбе, наместо стан и заштедува над 20.000 евра годишно

Please follow and like us:
Pin Share

Една млада жена сподели како заштедува повеќе од 20 долари годишно, преселувајќи се во старо комбе и ослободувајќи се од раздвижениот пазар за изнајмување во центарот на градот.

Британи Козгров (27) не можеше да си дозволи да плаќа повеќе од 500 долари неделно за студиски стан „забиен, смрдлив и тесен“ во Велингтон, Нов Зеланд.

Наместо тоа, младата сопственичка на бизнис одлучи да „проба бездомништво“ и се пресели во комбе од 6000 долари, кое, според неа, е повеќе од некои станови што сака да ги изнајми.

„Единствената разлика е во тоа што моето комбе нема сопствено купатило“, рече таа.

Бретани живее во своето комбе веќе една година, останува дома или спие со пријателите и семејството кога ќе одлучи дека и треба пауза од патот.

И никогаш не била толку среќна.

„Можам да правам што сакам, да одам каде што сакам и бидејќи мојот животен стил не ме чини многу, можам да работам колку што сакам“, вели Бретани.

Please follow and like us:
Pin Share