Наум Петрески снимаше видеозапис за песната Мое Јеловце

Please follow and like us:
Pin Share

Оваа песна е снимена пред неколку години ,сега дојде идеа песната да си добие и видео. Селото Јеловце е познато по лековитата вода за која каживаат примери каде многу луѓе се излечиле,познато е по Манастирот Св Илија,црквата Св Ѓоргија,преубавиот ресторан скриен и опколен со шума,по костените ,и по пријатниот пречек на гостопримливите домаќини.Селото Јеловце некогаш броело 500 жители ,сега постојано живее само еден жител,но сите имаат виќендички и преку лето и за викенди селото е живо.

Видеозаписот ќе биде премиерно емитуван на Сателитската ИНТВ и по Телевизиите ширум Македонија.

 

Please follow and like us:
Pin Share