За толку пари не се соблекувам ниту на маж ми – На Фејсбук се бараат нудисти да се шетаат по улица

Please follow and like us:
Pin Share

Оглас за кастинг на агенција од Хрватска е вистински хит во регионот веќе 24 часа, бидејќи тие бараат додатоци ни помалку ни повеќе туку од нудисти, на кои ќе им бидат платени речиси 70 евра за нивната парада на шеталиштето во Риека.

Според соопштението на агенцијата, им требаат петнаесетина нудисти, кои се обврзани само да одат голи по Риека Корзо. За работа, како што е наведено, за четири часа, ќе им бидат платени 500 куни, односно малку повеќе од 66 евра. Пред снимањето, ќе се организира проба, каде заинтересираните модели ќе можат да вежбаат облечени.

“За да снимаме долгометражен документарен филм, бараме НУДИСТИ исклучиво од областа на Риека или околината. Тоа е уметнички перформанс во кој околу 15 целосно голи луѓе треба да шетаат по Шеталиштето. Хонорар: 500 куни.

Времетраење на снимање: максимум 4 часа со подготовки (проби во облека). Датум на снимање: недела 12.9. (ако временските услови одговараат). Во спротивно снимањето се одложува за првиот соодветен ден. Ги молиме заинтересираните да дојдат до сабота 11.9. до 14:00 часот, пријавување по е-пошта“, беше наведено, меѓу другото, во понудата на агенцијата, која е споделувана на социјалните мрежи цел ден.

Please follow and like us:
Pin Share