Откриена е големата тајна на Тома Здравковиќ и српската актерка: Со години се обидуваа да ја сокријат, но оваа е правата вистина

Please follow and like us:
Pin Share

Лилјана Благојевиќ е позната актерка зад која стои долга, беспрекорна кариера полна со признанија и одлични улоги како во театарот така и во филмовите. Сепак, малкумина знаат дека Лилјана никогаш немала желба да биде актерка, туку дека тоа било чиста случајност и сплет на околности. Има многу интересни работи поврзани со неа, вклучително и една за Тома Здравковиќ поради што таа долго време се срамеше.

Здравковиќ и ја посвети неговата најубава песна, а нивното запознавање е многу интересно.

Во основно училиште, таа беше член на актерскиот тим, одеше на часови по глума со Бата Миладиновиќ, но никогаш не сакаше тоа да биде нејзиниот животен избор. Лилјана се за заљуби во хемија во основно училиште и одлучи тоа да биде нејзиниот избор. Се запишала на Технолошкиот факултет и сакала да се вработи во Галеника.

Меѓутоа, кога првпат отишла на пракса во фабриката каде што сакала да работи, сфатила дека тоа не е она што го таа замислувала. Таа не можеше да се биде цел ден во чизми и заштитна облека, па набргу го напушти факултетот и се врати на својата прва љубов, односно глумата.

Во третата година од студиите, ја доби својата прва улога во филмот Дали се сеќаваш на Доли Бел, а потоа и улогата во серијата Доктор од селото, каде го запозна славниот Тома Здравковиќ, кој ја напиша музиката за оваа серија.

Лилјана веќе беше сериозна актерка, но шармантниот Тома не криеше дека таа му е симпатична. Иако никогаш немало љубовна врска меѓу нив двајца, тоа не го спречи Тома да и ја посвети песната-За Лилјана. Таа тогаш стана многу популарна, дури и ја запираа на улица за да ја прашаат за терапија бидејќи глумеше докторка во серијата.

Лилјана Благојевиќ знаеше дека песната и е посветена неа, но молчеше за тоа со години. Неколку години подоцна, таа изјави дека не е среќна што Тома и ја посветил песната.

Вистина е, стиховите од таа песна ми се посветени мене. Веројатно му бев драга и мила, па го инспирирав да ја напише-За Лилјана, срамежливо изјави актерката во една прилика.

Лилјана го напушти Белград и сега живее на село, а еве како изгледа сега:

Please follow and like us:
Pin Share