„Таа е гуска и денес ми должи 50.000 марки“ – Композитор откри како го измамила Весна Змијанац

Please follow and like us:
Pin Share

Композиторот, аранжер и хармоникаш Драган Александриќ соработувал со бројни ѕвезди на српската естрада, но на Весна Змијанац никогаш не и’ простил една работа. Двајцата соработуваа и правеа хитови што ја одбележаа кариерата на Весна и како што наведува тој, Весна му останала должна тогашни 50.000 марки.

-И’ ги направив„ Сватови “,„ Оди, широко ти поле “…  и’ направив цел албум со кој направи хаос. Таа е најобична гуска. Должна ми е. За тој албум, според договорот, мораше да ми плати 85.000 марки, тогаш, германски. Ми даде само 28.000. за да го објави тој албум, потоа таа ја отвори издавачката куќа „Ники“, ја заврши работата,, објави албумот и ја затвори фирмата. Од кого да барам пари? Кого да тужам кога компанијата не постои? Таа го направи тоа вешто.  Јас од неа ги побарав парите. Таа ми рече:„ Нема да ти ги дадам! “„ Таа зеде големи пари за тие песни, и еве ти. Нека ја, не и’ посакувам ништо лошо. Ама не се гради среќа на туѓа мака, се’ се враќа,  рекол Драган Александриќ за Скандал, а како што пренесуваат медиумите.

Please follow and like us:
Pin Share