Млад човек го прашал дедото: ′′ Дедо, како живееше во минатото без технологија:

Please follow and like us:
Pin Share
Без компјутери
Без интернет
Нема драма
Нема телевизори
Нема временско време
Нема автомобили
Нема мобилен телефон?
Дедото одговори:
′′ Како што живее твојата генерација денес:
Без молитви
Без сочувство
Нема почит
Нема образование
Нема карактер
Без срам
Нема скромност ′′
Нема искреност
Ние, луѓето родени помеѓу 1940-1980 година, бевме благословени…
Нашиот живот е жив доказ.
👉 Додека игравме и возевме велосипеди, никогаш не носевме кацига.
Пред училиште тогаш игравме до самрак; никогаш не гледавме телевизија.
Игравме со вистински пријатели, а не со виртуелни пријатели.
👉 Ако бевме жедни, пиевме вода од чешма, а не минерална вода
👉 Никогаш не се разболевме затоа што делевме иста чаша сок со четири пријатели.
Никогаш не сме се здебелиле со јадење чинии за тестенини секојдневно.
👉 Ништо не ни се случи на нозете и покрај скитањето со голи нозе.
Никогаш не сме користеле додатоци во исхраната за да останеме здрави.
Си правевме свои играчки и си игравме со нив.
Нашите родители не беа богати. Тие дадоа љубов.. а не материјалното.
Никогаш немавме мобилен телефон, ДВД, конзола за игра, Xbox, видео игра, компјутер, интернет, разговор, но имавме вистински пријатели.
👉 Ги посетивме нашите пријатели без да бидеме поканети и споделени и уживавме во храната со нив.
Родителите живееле во близина за да го искористат семејното време.
👉 Можеби имавме црно-бели фотографии, но шарени спомени можете да најдете на сликиве.
👉 Ние сме единствена и најразбирлива генерација, затоа што сме последната генерација која ги слушаше нивните родители…
А ние сме и првите кои беа принудени да ги слушаат своите деца.
Ние сме ограничено издание!
Искористете нè. Учете од нас.
Ние сме богатство наменето за исчезнување.
Ве молам 🙏🏼 споделете
Please follow and like us:
Pin Share