Лидија Вукичевиќ од сцена пренесена во болница

Please follow and like us:
Pin Share

Лидија Вукичевиќ се присети на нејзината најголема несреќа што и се случи на „даските што значат живот“, кога падна од нив, а потоа, како вистински професионалец, стана и продолжи таму каде што застана со крвава и онеспособена нога.

Познатата актерка на театарската сцена имала таканаречена „брза промена“ поради која од сцената излезе и од шест излези го избрала погрешниот – оној со скалите низ кои се лизнала

– Еднаш паднав на сцената кога ја играв „Коштана“ во Јужна Србија. Бидејќи постојано ја менуваме сцената кога сме гости, тогаш, се разбира, да го погрешиме излезот. Имав две брзи промени на костимот, па наместо да одам во соблекувалната, од шест излези на сцената, го избрав погрешниот и налетав на спиралните скали, што води до ложиштето! Паднав толку незгодно и тешко што го скршив коленото, толку крвареше, но, како и секој актер, професионалец, кој сака да истера до крај, ја завршив претставата со таква крвава нога – рече Лидија.

Please follow and like us:
Pin Share