Започна со снимање новото Македонско талент шоу “Нови и млади”

Please follow and like us:
Pin Share

Прво Македонско талент шоу во Македонија во кое натреварувачите пејат исклуциво Македонска музика ,и исклучиво фолк музика.Шоуто започна со снимање и веќе се снимени првтите две емисии,организатори на ова шоу се ИН продукција и Златко Миладиноски. Иако до вчера беше скоро незамисливо да се направи едно вакво шоу каде ќе се пее исклучиво Македонска музика тоа се оствари,Организаторите на ова шоу се предозадовлно од текот на снимањето ама и од интересот на кандидатите. До сега се пријавени над 50 натреварувачи а од денес веќе бројот е дуплиран како што изјавија од ИН продукција. Ова се разликува од другите шоуа најпрово што е чисто Македонски ,е од ревијален карактер и ќе има 20 наградени учесници со по една кмплетна композиција, друго што се разликува од другите е тоа што жири комисијата ќе се менува на два емисии ,првата емисија жири комисијата беше составена од Лупчо Павловски продуцент,

нашата фолк дива и најпопуларна фолкерка Сузана Гавазова,

Влатко Миладиноски еден од нашите најактуелни фолк пејачи,

и Златко Миладиноски кој е и организатор на ова шоу ,воедно композитор и хармоникаш..

Please follow and like us:
Pin Share