„Знаеш ли што те разликува од оние жени кои заработуваат ноќе чекајќи на улица некој да им пријде за пари?

Please follow and like us:
Pin Share

Господ те заштитил и не ти допуштил искушение толку големо како нивното , кога би допуштил би ги направил истите и полоши работи.Господ по Неговата милост те заштитил и сочувал да не паднеш во таков грев не затоа што си подобар туку затоа што можеби немаш сила да поднесеш такви гревови и да се покаеш за нив. Немој да мислиш дека е нешто друго тоа е се. Молете се на Бога да не судите никого , ако немате разбирање за човечките слабости и ако судите Господ ќе допушти и вие да паднете на истите работи.Што ќе направиш тогаш ако никој не те разбере, ако никој не те прифати, ако нема кој да ти подаде рака…“ Старец Гаврило Грузиски

Please follow and like us:
Pin Share