Група “Чардак” со безрезервна подршка на македонската музика, посебно охридскиот мелос

March 7, 2018 естрадаплус 0

Охридската чалгиска група “Чардак” во целост го подржува неодамна формираното Здружение на музичари од Охрид и Струга и застанува позади сите нивни предлози и решенија […]

Оркестар “Маестрал”: Фестивалите не се некоја огромна реклама за нас!

March 7, 2018 естрадаплус 0

Битолскиот оркестар “Маестрал” претставува синоним за долгогодишно постоење на македонската сцена на еден музички состав. Членовите од оркестарот оваа година ќе го заокружат својот јублеј […]