Емина му испрати ИЗВРШИТЕЛИ на Мустафа – Турчинот возврати каде што најмногу БОЛИ!

Please follow and like us:
Pin Share

Турските медиуми наголемо пишуваат за Емина и Мустафа дека пејачката во февруари по налог на суд испратила извршител во куќата на Мустафа, а потоа тој и возвратил со тужба во која се бара поништување на алиментацијата.

Во прашање се 15.000 турски лири, колку што треба да плаќа секој месец, но Емина повеќе пати наведувала дека не добива ништо подолг период како и да знае дека нејзиниот поранешен сопруг е во добра финансискаситуација и покрај пандемијата.

Новото судење е закажано за ноември, а како што наведуваат медиумите, Мустафа ќе бара да му се намали износот кој треба да го плаќа.

Мустафа Сандал порано изјавил дека и помага на Емина по разводор, но и дека сфатил дека таа заработува повеќе од него благодарение на козметичката линија која ја започнала, па престанал да помага.

Исто така, планира да ја продаде вилата во која живееле тој и Емина со синовите, но и дека купувачот се откажал, па луксузниот стан сега го изнајмува за 70.000 лири. Таа сума на пари легнува секој месец на сметка на Емина.

Сандал наводно требало да ги сноси и трошоците за летувањата, за рентање на возила и плата за возачот, здравствено осигурување на децата и плус да плаќа 15.000 лири (1.700 евра). Емина го тужела бидејчи 26 месеци не платил алиментација, по што Мустафа наводно барал старателство над синоите нарекувајќи ја Емина „немарлива мајка“.

 

Please follow and like us:
Pin Share