Димитар Митровски прогласен за еден од најуспешните Битолчани за оваа година.

December 25, 2022 естрадаплус 0

Имено битолскиот весник секоја година доделува признаниа на успешни Битолчани ,оваа година му дојде редот на младиот и талентиран хармоникаш Димитар Митровски кој оваа година […]

(ВИДЕО) Силви бенд го издадоа синглот „Ја излези стара мајко“, инспириран од вистинскиот настан во нивната семејна куќа во Охрид

December 25, 2022 естрадаплус 0

Силви и Влатко Плевнеш неодамна го издадоа најновиот  сингл „Ја излези стара мајко“, инспириран од вистинскиот настан во нивната семејна куќа во Охрид, како дел […]

Александар Ицов и пријателите е насловен новиот проект на Александар

December 23, 2022 естрадаплус 0

Александар Ицов кој важи за еден од најдобрте Хармоникаши или единствениот хармоникас кој свири и гајда,деновиве издаде проект наловен како Александар Ицов и Преијателите .На […]

ГОЛЕМА ТУРНЕЈА ВО ГЕРМАНИЈА

December 19, 2022 естрадаплус 0

Група ПЕЛАГОНИСКИ МЕРАК ИГОР НИКОЛОВСКИ-ВОЛЧКО СНЕЖЕ РАДИЧЕВСКА Дочек нова година 31.12.2022 СОЛИНГЕН ГЕРМАНИЈА Македонски културен клуб 11 Октомври ( Evangelische Stadtkirche am Fronhof Kirchplatz 1442651 […]

ИН Продукција оваа година со највесела и најбогата новогодишна програма,ке ја емитуваат верувале или не 24 Телевизиски куќи!

December 19, 2022 естрадаплус 0

ИН Продукција и оваа година снимаше повеќе новогодишни емисии ,се снимаше главната новогодишна програма која трае 6 часа ,на која учество имаа најдобрите фолк имиња […]

Македонците во Мелбурн ќе слават Нова година после 3 години пауза !

December 16, 2022 естрадаплус 0

После корона пандемијата во Мелбурн Австралија патува екипа од Македонија да ги забавува нашинците во Мелбурн.Екипата е составена од атрктивната Битолчанка Дани Даниела која последниве […]