Мендо Ташкоски за ИН ТВ : Има голема заинтересираност кај младите за изучување на народните инструменти

October 31, 2019 Martin Petrevski 0

Мендо Ташкоски е професор во ОМУ Орде Михајловски во Прилеп, а предава народни инструменти. Тој вели дека заинтересираноста кај младите за изучување на овие инструменти […]