Мендо Ташкоски за ИН ТВ : Има голема заинтересираност кај младите за изучување на народните инструменти

October 31, 2019 Martin Petrevski 0

Мендо Ташкоски е професор во ОМУ Орде Михајловски во Прилеп, а предава народни инструменти. Тој вели дека заинтересираноста кај младите за изучување на овие инструменти […]

Северина од Белград ја почна промоцијата за „Магичната турнеја“

October 30, 2019 Martin Petrevski 0

Северина од Белград ја почна промоцијата на својата нова регионална турнеја, најавена како најспектакуларна досега, а е наречена „Магична турнеја“. Хрватската пејачка воодушевила со изборот […]