Како дојде до музичка соработка помеѓу Снеже и Далибор?!

Please follow and like us:
Pin Share

Два прекрасни музички гласови кои во изминатиов период бележат блиска музичка соработка. Станува збор за Снеже Радичевска и Далибор Ѓошиќ, кој се јаува како комплетен музички соработник на најновиот албум од Снеже. Далибор открива детали околу тоа како дошло до таа соработка.

-Јас прва го побарав. Искрено од секогаш сум го следела како вокал, бидејќи ми има оставено впечаток голем. Притоа случајно слушнав дека тој е композиторот на “Слушниме мајко стара ” од Анета и Молика, ме заинтересира како композитор , му побарав песна, но се случија некој непредвидени работи па се пролонгираше соработката. На крајот тој ме пронајде и како компензација излезе цел албум, вели Снеже.

-Песната стигна до неа ама буквално ме откачи, не ја слушнав песната. Повоторно ја побарав, ми рече дека одам Австралија. Се врати, отиде во Хрватска. Песната или ја правиме или ќе ја дадам на друг. На шега ја слушна песната и ја снимивме, додава Далибор.

Како што додава Далибор за месец дена се изработил целиот албум од Снеже по што веднаш следело и негова промоција. Нивната средба која била сосема случајна, резултира со голем плод во музичката сцена.

Please follow and like us:
Pin Share