Охридското социјално друштво “Свети Наум Охридски” додели благодарница на ИН продукција и ИН ТВ

June 30, 2018 Martin Petrevski 0

По 35-ти пат во Мелбурн се одржа Охридскиот бал на кој се доделуваат благодарници на значајни личности кои допринесуваат во реализирање на проектите на социјалното […]

Викендов по 44-ти пат во Долнени Фестивалот на народни инструменти и песни “Пеце Атанасовски”

June 29, 2018 естрадаплус 0

Викендов во Долнени , прилепско ќе се  одржа 44-от Фестивал на народни инструменти и песни “Пеце Атанасовски”. Учевство на фестивалот ќе земат  околу 250 исполнители […]

Судскиот процес за подметнатиот пожар пред ИН продукција никако да почне, постојано се одложуваат закажаните рочишта

June 29, 2018 естрадаплус 0

Речиси една година измина од обидот за подметнување пожар во просториите на ИН продукција во Охрид од страна на познат македонски пејач, а спорот сеуште […]

Група Марифет со став дека треба поголема медиумска поддршка за македонската музика

June 28, 2018 Martin Petrevski 0

“Има застапеност на македонска музика низ медиумите, но треба да има уште поголема застапеност.” Ова го истакна гитаристот Тоде, од група Марифет при неговото неодамнешно […]