Кои се полуфиналистите во Македонското музичко талент шоу Нови и млади

Please follow and like us:
Pin Share

Македонското музичко талент шоу Нови и млади кое започна минатата година во септември полека се ближи крајот на првата сезона и прогласување а победниците. Натреварувањето е стигнато до полуфинале ,учесниците се избрани со првиот на секоја емисија ,то ест онај кој намногу освои гласови од жири комисијата. Полуфиналисти се Игор Андреевски од Велес, Ангел Стојковски од Струга,Анастасија Митровска од Битола, Василиа Петрова од Бугарија,Мартин Mилошевски од Богомила, Јасмина Атанасова од Велес,Душко Героски од Струга, Ивана Стојановска,Илија Цикарски ,Александар Тасевски Битола,Матеј Тушевски Скопје,Јована Богдановска Тетово,Бојана Михајловиќ Скопје. После полуфиналето веднаш следи фанале ,побениците освен авторски песни ќе имаат и други награди .по завршувањето на првата сезона ,почнуваат подготовќите за втора сезано воедни и пријавувањат ,учесниците треба да имаат од 15 до 30 години.

Please follow and like us:
Pin Share