Александар Темелков промовираше нова песна

Please follow and like us:
Pin Share

Новата надеж на македонската фолк музика промовира нова песна за која веруваме дека ќе стане составен дел од секоја македонска свадба. Не дека насловот на новото дело на Александар е „Свадбарска“ туку поради ритамот, мелодијата и неговото извинредно пеење. просто чудо како толку младо момче може да има толку зрел и изграден стил на пеење..Песната ја промовираше во Македонското музичко шоу ИмаТ немаТ.

Текст: Стојан Лазаревски
Музика и аранжман: Славко Ристески
Зурла и кавал – Џељо Дестановски
Саксофон и кларинет – Кире Мената
Хармоника – Славко Ристески
Продуцент – Славко Ристески
Prosound production studio Прилеп

Please follow and like us:
Pin Share