Методија Столески е финалистот кој го освои второто место во Македонското музичко талент шоу Нови и млади

June 20, 2022 естрадаплус 0

Во првата сезона од Македонското музичко талент поу Нови и млади младиот и атрактивен фолк пејач Методија Столески го освои второто место според жири комисијата […]

Победник во првата сезона на Македонското музичко талент шоу нови и млади е младата Анастасија Митровска

June 20, 2022 естрадаплус 0

Според жири комисијата составена од врвни Македонски музичка имиња ,во првата сезона од Македонското музичко талент шоу Нови и млади победник е младата битолчанка Анастасија […]

100 години од раѓањето на Александар Сариевски: Неговиот музички опус е дел од македонското културно богатство

June 20, 2022 естрадаплус 0

Денеска се одбележуваат 100 години од раѓањето на Александар Сариевски. На 20 јуни во 1922 година во селото Галичник е роден Сариевски, македонски пејач на […]