Снеже Радичевска музичкиот талент го наследила од својата мајка

Please follow and like us:
Pin Share

Своите почетоци ги бележи од многу поодамна особено како што вели и самата како аматер од 1997 година. Снеже Радическа не го крие фактот да каже дека од мала покажувала големи афинитети кон пеењето и покрај генетската поврзаност која ја наследила од нејзината мајка.

-Како аматер моите почетоци на македонкста музичка сцена датираат уште од 1997 година. Од мала имам афинитети а и генетски од мојата мајка. Додека пак на музичката сцена, на естрадата од 2012 година. Учевствував на фолк фест “Спасовден ”. првата песна што ја снимив, затоа што на фолк фест “Спасовден”, се препрани песни , потоа следеше моја песна исто така и спот со ИН продукција,вели Снеже.

Снеже на македонската музичка сцена се појави со своја авторска песна за која сними и видео запис, “На сред село чешма шарена” која е носечка на нејзиниот прв најнов албум.

Please follow and like us:
Pin Share