Победник во првата сезона на Македонското музичко талент шоу нови и млади е младата Анастасија Митровска

Please follow and like us:
Pin Share

Според жири комисијата составена од врвни Македонски музичка имиња ,во првата сезона од Македонското музичко талент шоу Нови и млади победник е младата битолчанка Анастасија Митовска.Анастасија ја негува исклучиво Македонската музика и тоа она правата Македонска песна со македонски мелос.

Според пуббликата победник беше Игор Андреевски ,кој позади себе има големо музичко искуство и неколку авторски песни.Мегу наградените во финалната веќер на шоуто беа и Мартин Милошески кои исто важи за извореден вокал,исто така наградени беа и преставничката од Бугарија василиа Петрова ,Матеј Тушевски кој беше еден од најмокните машки гласови во шоуто,Јована Богдановска која има само 15 години со прекрасен глас ,Александар Тасевски,Јасмина Атанасовска,Ивана Атанасовска,Богдана Михајловиќ,Методија Столевски кој го доби бторото место.

Сите овие учесници но и неколку од тие што не учествуваа во финалето ке имаат награда авторски песни ,и веќе следната сезона помеѓу другите учесници кои ќе се такмичат во втората сезона на Македоснкото музичко талент шоу ке настапуваат во ревионалниот дел од емисијата.Новитет е тоа што на неколку од победниците ќе им биден понуден договор за соработка од ИНТВ ,каде ќе имааторганизирани концерти заедно со наши фолк звезди во Австралија но и во европа .

Пријавувањето за следната сезона е во тек .

Please follow and like us:
Pin Share