На 10-ти јули во Прилеп “Иселенички фестивал”

Please follow and like us:
Pin Share

По пауза од пет години, оваа година повторно во градот под Марковите кули, градот херој, ќе се одржи “Иселеничкиот фестивал”. И оваа година градот Прилеп ќе биде домаќин на еден од најпознатите македонски музички фестивали кои го организира иселеник кој долги години живее и работи во Германија Ордан Ристески кој потекнува од Прилеп, па поради тоа го организира овој фестивал токму тука сакајќи да му се одолжи на градот преку песната.

Објавен и списокот на изведувачите

 • Славка Младеновска (Шведска),
 • Пепи Димоска (Германија),
 • Алексо Тришоски (Швајцарија),
 • Гашо Тришоски (Швајцарија),
 • Слаѓана Костова (Италија),
 • Цане Николовски (Шпанија),
 • Марјан Васкоски (Австралија),
 • Пеце Даскалот (Америка),
 • Симе Бричот (Австралија),
 • Ѓорѓи Тримчевски (Германија),
 • Зоран Далчески (Америка),
 • Павле Кајмакоски (Австрија),
 • Лефко Блажески (Австралија),
 • Јоцо Стоиловски (Италија) и Петар Нечовски,
 • Љупчо Јовановски-Бубе (Австралија),
 • Ордан Ристески (Германија),
 • Горан Ристовски (Германија),
 • Барбара Јаковлеска (Швајцарија),
 • Драган Драгаш (Шведска) и Благоја Грујовски,
 • Перо Христов,
 • Мишко Микле Србиноски (Америка),
 • Нада Ангеловска (Австралија), и
 • Лилјана Стоилковска.
Please follow and like us:
Pin Share