Домаќин човек: Никогаш не дозволив децата да ме видат дрогиран

SONY DSC
Please follow and like us:
Pin Share

Аца Лукас неодамна ја објави автобиографската книга „Ова сум јас“, во која откри детали од неговиот живот за кои јавноста не знаеше.

Пејачот призна дека бил во врска со Ксенија Пајчин, го опиша апсењето за време на операцијата „Сабја“, раскажа за средбата со членовите на Земунскиот клан и Цеца Ражнатовиќ во Централниот затвор, но исто така ги опишал и деталите за жестоките расправии со Соња Вукасновиќ – неговиот најголема љубов, жена која оставила неизбришлива трага во неговиот живот.

„Почнуваат кавги. Ужасно. Двајцата бевме грешни, се разбира, но не ги признавме своите грешки. Низ кавгата сфатив дека стариот Аца започна да се враќа, кој зборува што мисли и прави што сака. И бидејќи тоа беше забрането, почнав да доаѓам дома пијан, без пари, дрогиран. Аца во најлошо издание! И сè полека почна да го губи своето значење. Во кавгата, таа наведе што се’ сум јас.
– Пијаница, коцкар, наркоман!

-„Р’жевме и се нафрлавцме еден на друг, а се сакавме! Јас искрено ја сакав и сигурно ќе забележев ако таа не ме сакаше мене. И така, сè полека почнува да го губи своето значење. Следните три години ги поминав во мојот сопствен стан во дневната соба. Таа спиеше со децата во спалната соба. Тие три години ги преседев на каучот. Буквално!. Не можев да спијам. Седам цела ноќ размислувајќи. Ја сакам Соња, а таа полека ме убива, ме вади од животот на кој сум навикнат и во кој се чувствувам слободно и добро. И не можам да се откинам“.

„Нашите кавги беа страшни. И тоа пред децата. Жилите и вените на вратот ќе ни пукнеа од драње еден на друг, изгледаше дека ќе ни експлодираат. Тврдоглави и двајцата, ние не го прифаќаме нашиот дел од вината. До одреден степен можам да разберам кога има расправија пред публика, па да не сакате да го признаете вашиот дел од вината. Но, не разбирам кога сме сами во станот и тврдиш нешто што и двајцата знаеме дека не е точно. Во судирот на две ега, таа сакаше да победи нејзиното, повикувајќи се наневистини“ – пишува Лукас во својата биографија.

Please follow and like us:
Pin Share