Прв солистички концерт на Лени Партикова : „Корените македонски да не се заборават“

February 29, 2024 естрадаплус 0

Македонска пејачка Лени Партикова на 30-ти март во Домот на културата „Иљо Антески – Смок“ во Тетово, ќе го одржи својот прв голем солистички концерт пред македонската […]

Даниел Коцалев со фолк химна што на сите „мекици“ ќе се пее во еден глас – „Татко станав јас“ (ВИДЕО)

February 14, 2024 естрадаплус 0

По минатогоодишниот фолк хит  „Без тебе“ , младиот македонски  пејач Даниел Коцалев има нова песна. Како и  мината песна и оваа, најновата е визуелизирана со видеозапис. Видеото […]