Македонското талент шоу не е само телевизиска содржина , неговата цел е од најмало до највозрасно катадневно да ја живее македонската музика и песна

January 26, 2024 естрадаплус 0

Го почитуваме туѓото , го сакаме и се бориме за своето, ова е мотото на постоењето на Македонското талет шоу во кое  непознати  учесници имаат […]

Познатите ,, Дуо Фортисимо ” и Благица од Тиквешкиот регион имаа успешен настап по повод ,,Стара Нова година” во Цеље Словенија

January 18, 2024 естрадаплус 0

Тие направија прекрасна Македонска забава за сите наши иселеници во Цеље и околината.Дека атмосверата беше на највисоко ниво и сите гости беа презадоволни и весели […]

Младиот пејач Методија Столески и “Балканика” бенд од Словенија со успешен концерт по повод празникот Св. Василиј (Василица) или славењето Православна Нова година во Крањ – Словенија.

January 17, 2024 естрадаплус 0

Во преполна сала се пееа македонски песни до раните утрински часови и направија вистински “бум”. Тоа може да го погледнете на следниот видео запис.. https://www.facebook.com/watch/?v=402782905592064

Чудо од деца кои го освоија жирито сигурни сме дека така ќе биде и со публиката

January 10, 2024 естрадаплус 0

Дамјан Кондоски, Марко Стојкоски и Стефанија  Костадинова се најмалите учесници во  македонското талент шоу. Деца вљубеници во македонската песна , во мајчиниот мелос и ритам […]