Старите народни песни многу повеќе продираа до срцата на македонците во Америка, истакнува младиот Ангел Стојкоски

February 15, 2019 естрадаплус 0

Помина преубава турнеја во далечната Америка. Младиот Ангел Стојкоски долго ќе ја памети оваа турнеја бидејќи беше со едни од позвучните музички имиња од македонската […]

Рекордна гледаност на “Македонска селска гајда” од Петар Ангелевски

February 15, 2019 естрадаплус 0

Постана доста препознатлив по неговиот видео запис кој го изработи заедно со ИН продукција за неговото инструментално дело “Македонска селска гајда”. Младиот Петар Ангелевски во […]