“Невеста бела самовила”, белег за годинава на група “Фаворити”

Please follow and like us:
Pin Share

Гостиварската група “Фаворити” годинава ќе ја заокружат со својата авторска песна “Невеста бела самовила”. Имено, оваа песна групта ја отпеа на годинешното издание на Лешочкиот фолк фестивал, а како што носи наслов и самата песна, таа е наменета са сите невести.

За потсетување музиката на песната е од Горан Трпевски-Баче, текстот на Драган Матевски, а аранжманот на Љупчо Соколовски.

Покрај бројните настапи на групата “Фаворити” како во гостиварскиот регион така и пошироко низ нашата земја, тие за периодов кој следува најавуваат снимање на нови кавер песни.

 

Please follow and like us:
Pin Share