Ова е Македонскиот пејач кој жари и пали уште од 90 тите!

Please follow and like us:
Pin Share

Цаки Кисми кој долги години беше фротменот на групата Кисми од пред неколку години настапува соло или поточно со скратен состав ,него сега го придружуваат Саше Станоковски и Имо Сах на скоро сите негови настапи. Да подсетиме само на групата Кисми е една од групите што се појавиа во 90 тите и имаа највеќе хитови,најголеми хитови се Данче Даниела,Маријана ,Збогум збогум,Две очи расплакани,Вале Валентина,Наташа ,Милионерче и безброј други.

Цаки важи за еден од најбараните Македонски пејачи но и најплатените .Цаки Кисми оваа пролет го чека голема турнеја во Австралија со моментално најголемата Атракција во Македонија ,а тоа е младата Јована Богдановска која ќе му биде специајален гостин на неговата турнеја низ Австралија.Концертите се веќе закажани а има побарувачка за уште концерти и како што велат од ИНТВ освен овие ке има уште неколку други.

Концертите му започнуваат од Перт на 11 Март.

Please follow and like us:
Pin Share