Шакира олесни за 18 милиони евра

Please follow and like us:
Pin Share

Популарната пејачка и сопруга на фудбалерот на Барселона, Жерар Пике – Шакира ќе мора да плати 18 милиони евра на даночните власти во Шпанија.

 

Инаку против неа ќе биде поднесен случај за даночна измама.
Причината е што Шакира не ги плаќала давачките за дел од своите приходи, откако живее во Шпанија. Колумбијката се пресели во Барселона откако стапи во врска со Пике во 2010 година.

Таа објасни дека тоа е грешка, а не намерно дејствиа. Таа потоа го префрлила износот на шпанскотоМинистерство за финансии.

Please follow and like us:
Pin Share