Бугарите смислија оро за “Ајше”

Please follow and like us:
Pin Share

Кој ако не бугарите?! Нашите соседи кои неуморно ги земаат македонските песни, менуваат аранжмани и како врв на се сега направија и оро на добро позната песна од битолската група Молика.

Станува збор за песната “Ајше” отпеана од Анета и групата Молика, на која одредено бугарско уметничко друштво смисли оро за играње. Сменето е дури и насловот на песната “Море лично момче”.

Повеќе од видеото кое следува , погледнете и проценете сами колку е иновативно?!

Please follow and like us:
Pin Share