Жељко Јоксимовиќ откри како се справува со корона кризата

Please follow and like us:
Pin Share

Жељко Јоксимовиќ зборуваше за тоа како се справува со пандемијата на коронавирусот, што имаше влијание врз музичката индустрија, а со тоа и врз неговото семејство – сопругата и наследниците.

Пејачот вели дека првенствено се обидува да размислува позитивно.

„Се подготвувам за нормалноста што сигурно ќе дојде. Се обидувам да бидам трпелив, да не лелекам, особено затоа што се соочуваме со толку многу болни, мртви луѓе и да најдам сила и верба во сето ова што ќе можеме повторно да му се радуваме заедно. Значи, би можел да кажам дека се занимавам со надеж“ – изјави популарниот музичар во интервју за „Дневни аваз“.

На прашањето како ментално ги доживува промените што се случија во март 2020 година поради короната, тој одговори:

„Па, како што реков. Се убедувам себеси дека не можам да престанам да верувам. И, се обидувам да ги разберам оние што не веруваат. Фала му на Бога, имам семејство, како прибежиште, пријатели, како поддршка и сопствена тврдоглавост што не ми дозволува ниту да мислам дека можеме да бидеме поразени. Тоа не доаѓа предвид“ – категоричен е Јоксимовиќ.

Please follow and like us:
Pin Share