Северина остана без адвокат

Please follow and like us:
Pin Share

Адвокатската канцеларија “Будимир & Метер” го откажа полномошното од пејачката Северина Којиќ.

Имено, како што дознава српски Телеграф, Северина должи многу пари на оваа позната адвокатска канцеларија во Загреб, поради што не сакаат да ја застапуваат.

– Северина не ги плаќала договорните обврски со месеци. И покрај тоа што од адвокатската канцеларија постојано и прогледувале низ прсти, Којиќ ги пробила сите разумни рокови за  плаќање на  услугите, па и било кажано веќе да не смета за нивната правна помош. Иако таа се обиде по кој знае кој пат, да ги увери дека ќе ги плати сите долгови, адвокатите одлучија дефинитивно да ја прекинат соработкате со неа – открива добро информиран извор и укажува дека Северина е очајна од ситуацијата.

– Севе повеќе тешко би ја застапувале добри правници бидејќи сите адвокати во Загреб знаат дека е невнимателна кога станува збор за плаќање. Иако почна да се распрашува за нов бранител, виде дека многумина „бегаат“ од неа, а тоа ја паничи. Бидејќи е вклучена во неколку сериозни предмети, прашањето е дали ќе се најде добар адвокат кој ќе се согласи да ја претставува – вели изворот и потсетува дека и претходните адвокати се откажале од работата со неа.

Please follow and like us:
Pin Share