Силви бенд ја преработија Македонската народна песна “Ја излези стара мајко на пенџерчето”

Please follow and like us:
Pin Share

На неколку локации во Охридско се снимаше видеозаписот за преработката на песната “Ја излези стара мајко”,во спотот освен Силви бенд се појавуваат неколку статисти и десетина коњи.Интересно е сто дел од спотот се снимаше точно во куќата каде е створена оваа песна ,а по некоја случајност куќата е на Влатко Плевнеш,според прераскужувањата на Охригани токмо во таа куќа пред многу години живеела девојка и едноставно преку песна ја прераскажала песната.Спотот премиерно ќе биде емитуван на сателитската ИНТВ.

Please follow and like us:
Pin Share