Кирил Белистојаноски бележи плодна соработка со Гоце Џуклески

Please follow and like us:
Pin Share

Бележат долгогодишна музичка соработка.

Двајцата охриѓани Гоце Џуклески и Кирил Белистојаноски зад себе имаат плодна музичка соработка,а како што истакнува Кирил, токму професорот Гоце бил голем иницијатор за неоговото прво музичко парче, односно ЦД.

-Како главна вина за моето прво ЦД беше бате Гоце. Тој ми ги направи сите песни што се на него и се надевам дека соработката ќе продолжи и сум крајно изненаден од необичноста на мелодиите што ги исполнавме во ова ЦД, истакнува Кирил.

Како што додава Кирил нивната соработка ќе продолжи и понатака во музички правец. Годинава Кири го изостави настапот на охридскиот фестивал, но затоа пак оствари настап на Лешочкиот фестивал каде што настапи во дует со Милица Кузмановска.

Please follow and like us:
Pin Share