Нашиот виолинист Петар Маркоски имаше чест да настапи на единствениот музички настан на кој присуствува Папата

Please follow and like us:
Pin Share

„Настанот “World Day of the Poor“ се оддржа на 19ти Ноември во “Paul VI Audience Hall” – Ватикан, каде беше организиран ручек и музички дел од повеќе артисти. Ја имав честа да бидам најавен како единствениот македонски музичар кој настапил пред Папата Франциск, најава која беше дадена на самиот настан и секако на сите италијански телевизии меѓу кои и најпознатата Rai 1. 

Петар во моментов работи на голем број проекти со композитори и музичари од Италија и Унгарија за кои вели дека ќе бидат презентирани наскоро.

Please follow and like us:
Pin Share