Фолкерката Гавазова успешна во улогата на мајка

Please follow and like us:
Pin Share

Секоја нејзнина појава плени, а посебно секој нејзин настап без оглед на тоа каде е и каде настапува.

Фолкерката Сузана Гавазова иако е на постојана релација Македонија-Шведска, сепак успева да изгледа беспрекорно, како и најважното , да си ја обавував својата мајчинска обврска. За тоа колку Сузе недостасува кога е дома и на кој начин успева да ги избалансира мајчинските обврски таа истакнува,

-Тешко е , ама се снаоѓам некако. Секогаш има некој во Шведска. Сега се мојата сестра и зет ми. Пред тоа беше мајка ми, па секогаш имам луѓе околу себе што ми помагаат и некои од Македонија , за да не ме фаќа носталгија за Македонија, низ смеа истакнува Сузана.

Инаку, како што додава Сузана, таа надостига во голема мера кај нејзините дечиња, но сепак гледа сето тоа на некој начин да го надохнади кај нив.

-Недостигам, но не сум многу отсутна. Кога патувам некаде, гледам и нив да ги земам , ама сега беа многу отсутни од градинка, па сакам да одат повеќе во градинка, да го научат шведскиот јазик. Нив брзо им оди тоа , така да ги оставиви оваа недела да ги чува сестра ми, додава Сузе.

Сузе има две девојчиња со својот сопруг Јасмин, а како и секогаш таа исгледа беспрекорно при секоја нејзина појава.

 

Please follow and like us:
Pin Share